/Pressuposts Participatius
Pressuposts Participatius2019-12-03T13:57:54+00:00

Pressuposts Participatius

Què és un pressupost participatiu?

Un pressupost participatiu és aquella eina que permet millorar el municipi i el seu entorn a partir de les propostes d’inversió que fan els seus ciutadans i ciutadanes i les seves entitats.

Quina quantitat s’hi destinarà?

L’Ajuntament de Marratxí destinarà 200.000€ a les propostes que surtin de la ciutadania i associacions que siguin de caràcter municipal. És a dir, que beneficiïn el benestar de tota la ciutadania.

Qui hi podrà participar?

Totes les persones que estiguin empadronades a Marratxí i siguin majors de 16 anys.

Com podré participar?

Podràs participar en qualsevol moment del procés ja sigui en sessions informatives, assemblees populars, fent propostes i elegint les propostes.

El termini per votar es del 3 al 17 de novembre

 JOCS I ACTIVITATS SANES PER A TOTS

0%

Proposta:

Habilitar en diferents parcs públics zones específiques d’esbarjo juvenil i adult per dur a terme activitats esportives, activitats artístiques

Cost aproximat: 30.000€

Vots: 615

ESTRUCTURES OMBRES PER A INFANTIL I PRIMÀRIA CEIP NOVA CABANA

0%

Instal·lació d’estructures d’ombreig al pati d’infantil per l’ús d’aquest espai per part dels infants.

Cost aproximat: 118.000

Vots: 583

REFORMA DEL BOSQUET DE L’ESCOLA DE PRIMÀRIA DEL CEIP COSTA I LLOBERA

0%

Perquè esdevingui un espai d’aprenentatge pels infants amb les següents actuacions: instal·lació de jocs e fusta que s’integrin en l’entorn; instal·lació d’algun tipus de rocòdrom o estructura de cordes per poder escalar; creació d’un espai de joc simbòlic amb caseta de fusta i cuineta.

Cost aproximat: 15.000€

Vots: 470

ROL DIVERSIÓ SANA

0%

dur a terme com a mínim una vegada a l’any iniciatives lúdiques nocturnes.

Cost aproximat: 6.000€

Vots: 377

ADEQUACIÓ DELS ESPAIS EN EL PATI DEL CEIP JANER MANILA

0%

Creació de diferents espais al pati : manipulació o experimentació, rocòdrom, joc simbòlic, lectura, amagatall, jocs de taula, paret sonora, dibuix, etc.

Cost aproximat: 32.000€

Vots: 296

Resultat de les votacions de totes les propostes
Aquí pots consultar totes les propostes que es presentaren als pressupostos participatius 2020 (PDF)

BUS JOVE – Remitent: Espais Joves

54%

Proposta:

Aquesta proposta fa referència a que els adolescents i els joves del municipi disposin d’un transport per realitzar activitats d’oci en diferents localitats per anar a la platja, a la muntanya, a concerts, a festes, etc.

Cost aproximat: 6.000€

Vots: 46,61%

MILLORES D’ACCESSIBILITAT PER A PERSONES AMB CAPACITATS DIVERSES – Remitent: Bernardo Barceló

31%

La proposta fa referència a la realització d’un estudi per detectar els barris amb més necessitats i/o dificultats per poder realitzar les reformes necessàries, pas a pas, per adaptar els espais públics a l’accessibilitat, els desplaçaments i la seguretat de les persones amb capacitats diverses, famílies amb cotxes i persones majors amb caminadors.

Cost aproximat: 40.000€

Vots: 42,44%

ADEQUACIÓ DELS ESPAIS DE JOC DEL CEIP GABRIEL JANER MANILA – Remitent: AMIPA Gabriel Janer Manila

77%

Es proposa adaptar les capacitats i peculiaritats dels infants, de manera holística, a través del joc. Per aquest motiu, es demana adequar els espais de joc del centre perquè puguin ser emprats pels infants tant en horari lectiu com en no lectiu, per fomentar la participació i la integració de tota la comunitat educativa.

Cost aproximat: 5.000€

Vots: 35,31%

OMBRA ALS PARCS INFANTILS DEL MUNICIPI – Remitent: Anna Murillo

63%

Els parcs públics infantils estan poc preparats per suportar el sol durant els mesos de calor. Es per aquest motiu que aquesta proposta pretén dotar de més ombra les zones infantils del municipi, sembrant arbres o posant tendals, perquè els nins i nines hi puguin jugar més temps els mesos de més sol.

Cost aproximat: 100.000€

Vots: 33,71%

CREACIÓ DEL BOSC DE LA MEMÒRIA – Remitent: OCB Marratxí

91%

Es demana un lloc boscós per fer-hi camins naturals per passejar i ser un lloc de trobada i reconeixement a les persones que han tingut una rellevància i una influència social reconeguda en el nostre poble, com per exemple músics, artistes, batles, esportistes, etc.

Cost aproximat: 50.000€

Vots: 32,23%

Resultat de les votacions de totes les propostesRESULTATS PARTICIPATIUS 2018_cat
Aquí pots consultar totes les propostes que es presentaren als pressupostos participatius 2019 (PDF)

REPOBLACIÓ ZONES VERDES

100%

Proposta:

Es tracta de recuperar zones arbrades a diferents àrees verdes del municipi. A la zona de Son Macià vorera de l’autopista per a crear una barrera natural entre les cases de la urbanització i la propia autopista.

Tasques realitzades:

La repoblació ha estat efectuada

VIDEOCÀMARES

80%

Proposta:

Degut a la gran afluència de ciutadans incívics a certs punts del municipi, es col.locarien zones video-vigilades, especialmente a la Deixalleria (que ha sofert i sofreix robatoris constantment) i punts negres diversos on tenim localitzats abocadors il.legals, incontrolats.

La col.locació de les càmeres podria ser fixa o itinerant, per aquest motiu podriem posar un nombre de càmares concret i poder anar-les canviant cada tres o sis mesos.

Cost 15.000€..

Tasques realitzades:

S’han mirat diferents possibilitats respecte d’una problemàtica legal. Des de Delegació de Govern no ens han donat el permís per instal·lar videocàmeres als voltants dels contenidors ja que no entra dins dels supòsits en què es poden insatal·lar càmeres al carrer.

S’han estudiat diferents alternatives i la que hem posat en marxa es la de crear una prova pilot amb dos punts de recollida amb contenidors senoritzats que alertaran tant de conductes d’incivisme, de contenidors plens per millorar l’efectivitat de les rutes, prevenir rotures…

L’empresa que ho farà es WirelessDNA, una empresa experta en desenvolupament i construcció de sensors intel·ligents i software. Els dos contenidors s’instal·laran durant la tardor de 2019.

CAMINS BIOSALUDABLES – RUTES VERDES

100%

Proposta:

Consta de la senyalització de certes rutes que es poden fer o en bicicleta o a peu, indicant la longitud, pendent, accessibilidat, etc, per a fomentar l’activitat esportiva i saludable dins un entorn natural dins el municipi.

Aquest projecte està valorat en uns 18.000€.

Tasques Realitzades:

Les rutes han estat creades i s’han senyalitzat.

CONSTRUCCIÓ DE PISTES MULTIESPORTIVES

85%

Proposta:

En l’actualitat, Marratxí gaudeix de cinc pistes multiesportives distribuïdes per tot el municipi, dedicades a l’esbarjo i a la pràctica d’esport no federat entre els més petits. En volem construir dues més, per així arribar a un major nombre de població.

Pressupost aproximat: 40.000 €

Tasques realitzades:

pistes multiesport

Ha estat escollida la ubicació de les dues pistes (Es Pla de na Tesa i Sa Cabana). Les obres començaran la tardor de 2019.

CONVENI IME

91%

Proposta:

La firma d’aquest conveni suposaria que els ciutadans de Marratxí podrien anar a practicar esport a qualsevol de les instal·lacions de l’IME en les mateixes condicions de preu i abonament que els empadronats al municipi de Palma. L’Ajuntament de Marratxí es faria càrrec de la diferència.

Pressupost aproximat: 30.000 €

Tasques realitzades:

D’aquest projecte ja es va fer la redacció del conveni i fou enviat a Palma el maig 2018, a més, es van fer també els informes jurídics per part de Marratxí i es va estar en contacte amb Palma per tal d’enllestir el conveni. Així doncs, aquest acord es convertirà en realitat una vegada l’Ajuntament de Palma doni el vist i plau.

MILLORA SENYALITZACIÓ

75%

Proposta:

La mancança que hi ha de senyalització dels noms dels carrers a Marratxí fa que hi hagi moltes dificultats per a la ciutadania i visitants a l’hora de trobar qualsevol direcció. És més que necessari senyalitzar amb els noms els carrers de Marratxí als creuers més importants.

COST: 15.000€

Tasques realitzades:

S’ha fet un estudi del dèficit en senyalitzacions de carrers i s’ha dissenyat un estàndar basat en la nova imatge corporativa de l’ajuntament. Concretament es senyalitzaran prop de 80 punts del municipi.

Actualment el material està en producció i estem a l’espera de recepcionar-lo per poder instal·lar-lo.

WIFI PÚBLIC

85%

Propostes:

Projecte d’instal·lació de xarxa wifi a les principals places i parcs al municipi de Marratxí.

COST:10.000€

Tasques realitzades:

S’han determinat diferents punts per habilitar accés a internet i s’han demanat pressupostos per cobrir aquests punts a diferents empreses. A més, s’ha fet un estudi tècnic per tal d’identificar els recursos necessaris per cobrir aquests espais. A més, en desembre de 2018 varem optar a una subvenció de la Unió Europea per habilitar punts d’accés wifi que ha augmentat el pressupost fins 15.000€.

S’ha adjudicat l’empresa instaladora i durant l’estiu de 2019 s’esta implementant el hardware necessari en els nou punts seleccionats per aquesta fase Està previst que els punts seleccionats estiguin en funcionament el mes d’octubre. Pots consultar el mapa dels punts wifi aqui

L’Ajuntament te previst augmentar el nombre de punts amb accés wifi pròximament per tal de repartir-los per tot el municipi.

PUNTS D’AIGUA

100%

Proposta:

És proposa possar més bancs a zones d’esbarjo on aquests manquen així com renovar aquells que estiguin en mal estat. Al mateix temps també és proposa dotar diferents places i parcs de punts d’aigua potable

COST: 15.000€

Tasques realitzades:

Aquesta proposta ja és una realitat perquè s’han anat posant diferents punts d’aigua durant tot 2018 .

PARC CAL·LISTÈNIA

100%

Proposta:

La cal·listènia és una disciplina d’entrenament que utilitza com a única eina el pes del cos. una de les principals virtuts de la cal·listènia és que les millores fites poden aplicar-se a altres àmbits, com ser més àgil i reaccionar millor davant d’un requeriment físic, una millor pràctica en les aficions esportives com el futbol, el bàsquet o el pàdel, i en definitiva ser un individu més funcional.

Els avantatges més importants d’aquest tipus d’entrenament:

  1. Permet treballar intensament tres de les quatre qualitats físiques bàsiques, que són la força, la velocitat i la flexibilitat.
  2. Treballa també les qualitats psicomotrius
  3. Millora de la coordinació intramuscular i intermuscular
  4. Possibilitat de practicar cal·listènia amb poc material, a causa que la principal eina de treball és el mateix pes corporal.

COST: 40.000€

Tasques realitzades:

El parc de cal·listènia va inaugurar-se en 2018 dins el Parc de la Mediterrànea a Nova Cabana

RESULTATS VOTACIONS

Aquí pots consultar totes les propostes que es presentaren als pressupostos participatius 2018 (PDF)